Langeafstandswandelroute Goldsteig

Nieuwe wandelroutes in Tsjechië

Vanaf dit jaar kun je nu nóg meer wandelen door Tsjechië. De Duitse langeafstandswandelroute Goldsteig gaat namelijk de grens over, Tsjechië in. Daarmee krijgt het land er 600 kilometer aan uitgezette wandelroutes bij. En dus kun je eindeloos wandelen door het Boheemse Woud in het Tsjechisch-Duitse grensgebied. Het Tsjechische deel van de wandelroute opent in mei.

Smokkel-  en handelsroute

De Goldsteig volgt de routes van smokkelaars en handelaars die eeuwen geleden door het grensgebied trokken. Zij brachten zout, in de middeleeuwen een bijzonder waardevol product, van de ene kant naar de andere kant van de grens. Dat de regio flink verdiende aan die handel, is te zien aan de burchten en kastelen die je onderweg tegen kan komen en aan oude steden zoals Prachatice. Daarmee hoorden deze routes bij de belangrijkste handelsroutes van Europa

De Goldsteig door het Groene dak van Europa

Sinds 2007 kun je in de voetsporen treden van de handelaars en smokkelaars die deze rijkdom veroorzaakten. Toen opende het Duitse deel van de Goldsteig, die wandelaars door het ‘Groene dak van Europa’ voert. Het Tsjechische deel van de route, dat in het Tsjechisch Zlatá stezka wordt genoemd, loopt door de regio Pilsen en Zuid-Bohemen en eindigt in Chodová Planá.

Neem een bierbad!

Het eindpunt van het Tsjechische deel van de route ligt vlakbij het beroemde kuuroord Marienbad. Ideaal om na de lange tocht tot rust te komen. Ook in Chodová Planá zelf kun je na de tocht je lichaam tot rust laten komen. De regio staat natuurlijk bekend om het pils en in de brouwerij Chodovar kun je de vermoeide benen weer tot rust laten komen in een heus bierbad!

Meer inspiratie

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!