Tsjechië is prima plek voor langlaufers

Langlaufliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Tsjechië, dat duizenden kilometers geprepareerde en goed bewegwijzerde langlaufpaden biedt. Betaalbare wintersport, de ongerepte natuur en gezellige authentieke chalets en berghutten maken Tsjechië een geliefde bestemming voor langlaufers. 

Wereldkampioenschappen langlaufen

Het Boheems-Moravisch Hoogland (Vysočina) is het paradijs voor langlaufers, zowel voor beginners als voor gevorderden. Kloppend hart van dit gebied is de stad Nové Město na Moravě. Professionele langlaufers komen hier samen om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen langlaufen. Tevens vormt de stad dé kweekvijver voor Tsjechisch talent.
Maar ook als je geen jarenlange ervaring hebt op de latten kun je je prima vermaken. Je vindt hier 100 km aan langlaufpaden, zowel op beginnersniveau als op wedstrijdniveau.

Het Reuzengebergte

Alternatief voor het Boheems-Moravisch Hoogland is het Reuzengebergte in het noorden van Tsjechië. De omgeving staat bekend als wintersportgebied waar je naast skiën ook erg goed kunt langlaufen.
Neem bijvoorbeeld de langlaufroute van 13 km van st. Peter naar het skigebied Spindleruv Mlyn. Of geniet van het uitzicht van de bergtoppen en maak een tocht over de 30 km lange “Reuzengebergte skiweg” van Harrachov over de gebergtekam tot aan Špindleruv Mlyn.

Meer inspiratie

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?