Reportages

Bergvakantie in Griekenland
Daan Couwenbergh

Wanneer de meeste mensen aan Griekenland denken, dan denken zij al gauw aan de vele mooie eilanden, maar Griekenland heeft ook prachtige hoge bergen.

Kesselkogel Val di Fassa
Redactie

De Val di Sole en de Val di Fassa staan garant voor onbezorgde wandelingen, zon, ongerepte gletsjer-bergen en steile wanden van dolomiet.

innsbruck trek
Daan Couwenbergh

Wat is er nu lekkerder dan je bagage in je rugzak stoppen, je wandelschoenen aantrekken en erop uitgaan in de Oostenrijkse Alpen?

schoenkasten voor je bergschoenen
Jasper Buiting

Bij goed onderhoud van je bergschoenen, hoort het goed opbergen van je bergschoenen. Daarom hier 5 tips voor het optimaal opbergen van je bergschoenen.

Wandeltoppen in de Alpen
Jonathan Vandevoorde

Veel bergtoppen kun je wandelend bereiken. Maar wat is nou eigenlijk een 'wandeltop'? En is een bergwandeling naar een wandeltop zwaar of moeilijk?

zonnebrand wintersport
Daan Couwenbergh

Moet je je als wintersporter insmeren tegen de zon? Jazeker! Ook tijdens een koude wintersportdag kun je verbranden door de zon.

Foto Jonathan Vandevoorde
Renate Roke

De redactie heeft in het komende nummer van Bergen Magazine maar liefst twintig Alpentoppen geselecteerd, waar je als bergwandelaar te voet kunt komen.

Foto Jonathan Vandevoorde
Renate Roke

Hoofdredacteur Jonathan Vandevoorde heeft zijn zinnen gezet op de vulkaan met de grootste oppervlakte in Afrika, Mount Elgon, op de grens met Kenia.

Foto Noes Lautier
Renate Roke

In het oostelijkste puntje van het Unterengadin ligt een berggebied met een koninklijk Nederlands tintje: Piz Amalia. Noes en Marcia gingen samen op pad.

Foto Robert Eckhardt
Renate Roke

De Via delle Guide op de Crozzon di Brenta is de bekendste route van Bruno Detassis. Robert Eckhardt verhaalt zijn herinneringen van de klim.

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine reportages