De uitslag van de fotowedstrijd Fotowedstrijd Winters Licht

Het berglicht fotograferen kan een uitdaging zijn en ’s winters al helemaal. Toch konden we drie winnaars selecteren uit de vele inzendingen. En verdiend! Dit zijn ze!

Kitty Dieleman

Kitty Dieleman uit Kloosterzande maakte deze foto tijdens een winter in Finland. Ze heeft daar “veel licht gezien, maar het mooiste licht is toch het groene noorderlicht.” De jury is het met haar eens. Er zullen weinig buitenliefhebbers zijn bij wie deze ervaring níet op de bucketlist voorkomt.
Dit beeld vertaalt het thema precies zoals iedereen het graag eens zou willen meemaken.  

Paola van Bergen

In het noordelijke geothermische gebied in IJsland viert Paola van Bergen uit Waddinxveen de winter. “De dagen zijn kort en de schemering lang
en prachtig. Terwijl de stoom uit de vulkanische grond komt, staat de hemel in brand.” Een heel herkenbaar plaatje waar de jury bergkriebels van
krijgt! De schemerfase tussen licht en donker, waar warmte en koude samenkomen is met deze foto tijdloos mooi vastgelegd.

Ann De Munck

Ann De Munck uit Wilrijk nam haar foto tijdens een zonovergoten ochtend in Fins Lapland. De jury oordeelt: recht in de laagstaande zon fotograferen moet je durven. De belichting is desondanks goed geslaagd. Zo hoog in het noorden, de opkomende zon op loopafstand. Deze plaat roept avontuur!

Kitty Dieleman, Paola van Bergen en Ann De Munck hebben met hun foto alle drie een paar Facet 30 Outdry wandelschoenen van Columbia Sportswear gewonnen.

Meer inspiratie

Merk: 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer