Sneeuwschoenwandelen in Tirol

Sneeuwschoenwandelen in Tirol

Wintersporten is veel meer dan alleen maar skien en snowboarden. De wintersportgebieden in Tirol hebben daarom niet alleen veel kilometers skipiste, maar ook veel andere mogelijkheden om de omgeving te verkennen. Bijvoorbeeld op sneeuwschoenen, daarmee kun je optimaal van de ongerepte natuur genieten.

Sneeuwschoenwandelroutes voor iedereen

Sneeuwschoenwandelen is een prachtige manier om Tirol te verkennen. Met de ‘rackets’ onder kun je heerlijk rustig van het berglandschap genieten. In Tirol zijn er sneeuwschoenwandelroutes in allerlei moeilijkheidsgraden en lengtes. Van makkelijk tot moeilijk en van wandelingen van 20 minuten tot  tochten van anderhalf uur. Natuurlijk kun je in je eentje op stap, maar het is leuk om je sneeuwschoenwandeltocht met een gids te maken. Hij of zij leert je de techniek van het sneeuwschoenwandelen en kent de omgeving als geen ander waardoor je langs de mooiste plekken komt en altijd op veilige routes blijft. 

Onderweg is er natuurlijk de mogelijkheid om even lekker tot rust te komen bij een van de restaurants die je tegen komt. En onderweg kun je natuurlijk altijd even stoppen voor een stevig sneeuwballengevecht.

Sneeuwschoenwandelen in Tirol

Op zoek naar wilde dieren

Helemaal mooi wordt een sneeuwschoenwandeling als je een van de natuurparken, zoals Nationaal Park Hohe Tauern in gaat. De gids kan je helpen met het zoeken naar dierensporen, en met een beetje geluk zie je nog wilde dieren ook! 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Het Montafon telt vijf skigebieden. Voor deze skigebieden en voor het naburige Brandnertal geldt één skipas.

Ontdek het skigebied Turracher Höhe (1.763 m). Dit is één van de meest sneeuwzekere en gevarieerde skigebieden in Oostenrijk.

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen!