Tourenportal SAC

Zwitserse wandelroutes vanaf nu digitaal

De Tourenfuhrer van de Zwitserse Alpenclub SAC wordt digitaal. Vanaf oktober 2018 worden de tochten van de Zwitserse club alleen nog digitaal gepubliceerd, via het Tourenportal.

De verandering is een grote omslag voor de SAC, dat al jaren al haar routes in boeken publiceert. Met het digitale routeboekje wil de Zwitserse bergsportvereniging de routes beter vindbaar maken, en de kwaliteit van de routebeschrijvingen verbeteren.

Voordelen van een digitaal routeboekje

Het digitale platform biedt volgens de SAC een paar belangrijke voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijker een route zoeken die bij jouw wensen past. Je kan makkelijk filteren op de locatie, de moeilijkheidsgraad, de hoogte, of op de duur van een tocht.

Bij de routebeschrijvingen die je dan krijgt, vind je meteen alle informatie die je nodig hebt. Natuurlijk zitten de kaarten en routebeschrijving daarbij, maar je krijgt ook informatie over de reis naar het begin en eindpunt van je wandelroute, potentiele risico’s langs de route, maar ook over allerlei leuke bezienswaardigheden en andere mooie plekken.

Tourenportal SAC

Altijd actuele routes

Een belangrijk voordeel daarbij is, dat de informatie digitaal makkelijk geactualiseerd kan worden. Omleidingen en afsluitingen kunnen makkelijk in de digitale routebeschrijving worden verwerkt, waardoor je als wandelaar altijd de belangrijkste informatie tot je beschikking hebt. En nieuwe tochten kunnen makkelijk worden toegevoegd.

1200 wandelroutes door Zwitserland

Op dit moment staan er zo’n 1200 routes door heel Zwitserland in het portal. 900 van die routes worden gratis aangeboden. Om volledige toegang te krijgen, kunnen leden van de SAC tot het eind van dit jaar een gratis proefabonnement aanvragen.

 

Meer inspiratie

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier een stukje berg geschiedenis