Skigebied Sölden. Foto via Pixabay

Nieuwe verbinding tussen skigebieden zorgt voor protest

Vorig jaar werden ze groots aangekondigd: de plannen om de skigebieden Sölden en Pitztaler Gletscher te verbinden. Twintig jaar overleggen en onderhandelen zou daarmee eindelijk ten einde zijn, met als resultaat het grootste gletsjerskigebied ter wereld.

Protest

Mooie woorden, maar niet iedereen is er blij mee. Vooral milieuorganisaties zijn fel tegen. Zij vrezen dat de aaneensluiting van de twee skigebieden onherstelbare milieuschade aan gaat richten. Daarom voerde milieuorganisatie Mountain Wilderness afgelopen weekend al met spandoeken en flyers actie in het skigebied op de Pitztaler Gletsjer.

Volgens de milieuorganisatie zijn ook veel skiërs tegen de verbinding tussen de twee skigebieden. Uit een rondvraag door de milieuorganisatie op de piste, blijkt dat veel mensen vinden dat de ongerepte wereld van de gletsjer beschermd moet blijven.

Veel nieuwe infrastructuur

Voor de verbinding tussen de twee skigebieden staat heel wat nieuwe infrastructuur in de planning. Er zouden drie grote nieuwe liften bij moeten komen en daarnaast zijn er plannen voor een skitunnel en een skicentrum, dat in latere fases nog uitgebreid kan worden.

Economisch belang

De beheerders van de bergbanen vertelden de Tiroler Tageszeitung dat zealle vertrouwen bebben dat de plannen door kunnen gaan. Zij wijzen erop dat de economie van de regio voor een groot deel leunt op de skigebieden en dat de nieuwbouw voor de regio van groot belang is. 

Bronnen:

Afbeelding:

Via Pixabay 

Meer inspiratie

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt