Red Bull Die lange weg

Langste skitourwedstrijd ter wereld begonnen

Ze zijn vertrokken: de zeven deelnemers aan de Red Bull Der Lange Weg. De zeven deelnemers leggen de komende tijd 1917 kilometer door de Alpen af, van Reichenau an der Rax naar Nice. Te voet, en op de ski.

Het doel is om de tocht in minder dan 41 dagen af te leggen. Geen kleinigheid, want niet alleen moeten de atleten 1917 horizontale kilometers afleggen, ze moeten ook nog eens een totaal van 85.000 hoogtemeters overwinnen. Het is vijftig jaar geleden dat mensen die uitdaging hebben kunnen volbrengen.

Het team

Toch gaan Tamara Lunger, Nuria Picas, Bernhard Hug, Philip Reiter, Davit Wallmann en Janelle en Mark Smiley de uitdaging aan. Daarmee treden ze in de voetsporen van Robert Kittl, Klaus Hoi, Hansjoerg Farbmacher en Hans Mariacher, die in 1971 de tocht als laatsten volbrachten.

Moeilijke route

Alsof de tocht nog niet moeilijk genoeg is, nemen de atleten niet de kortste en makkelijkste route, maar juist een behoorlijk uitdagende: onderweg beklimmen ze een aantal hoge toppen zoals de Grossglockner, de Dufourspitze en de Mont Blanc. Daarmee neemt het team uit 2018 dezelfde route als hun voorgangers in 1971.

Zware weersomstandigheden

Een van de grootste uitdagingen die het team het hoofd moet bieden, wordt het weer. Al meteen in de eerste week zijn de voorspellingen niet mals. Lage temperaturen en sneeuw maken de eerste week meteen zwaar.

De tocht is live te volgen op internet. Op de website van Der Lange Weg kun je de atleten volgen op een livetracker.

Meer inspiratie

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)